fbpx

UE intră în vacanța de vară

Continentul este în mare parte în vacanță, chiar dacă războiul din Ucraina continuă. Este oficial vară și liderii europeni, ca toți ceilalți, iau o pauză și pleacă în vacanță. Alții încă desfășoară afaceri, inclusiv președintele francez Emmanuel Macron care a profitat de ocazie pentru a vizita teritoriile de peste mări ale Franței, la est de Australia.

Cu trupele, cetățenii și resursele răspândite pe insulele sale din Pacific, Macron vrea să protejeze puterea și interesele țării sale.
La un eveniment public din Noua Caledonie, președintele francez a adus un omagiu și populației indigene.

„Istoria acestui pământ și a tuturor celor pe care îi reprezentați aici ne incită la respect și umilință și tocmai cu această dispoziție sunt în fața voastră”, a spus Macron.

Înapoi acasă la Paris, perspectiva Jocurilor Olimpice este tot mai apropiată. Capitala Franței se pregătește pentru prezentarea globală de anul viitor, găzduind sportivi din întreaga lume.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a precizat că organizatorii vor refuza să adopte o poziție neutră în fața războiului din Ucraina. „Sunt umăr la umăr cu prietenii noștri ucraineni în fața agresiunii, a unui război de agresiune al rușilor”, a declarat ea. „Și pentru mine, ar fi de neconceput să primesc delegațiile ruse în timp ce avem un război în Ucraina.” Dacă războiul se va termina până la Jocurile Olimpice din 2024, probabil că lucrurile se vor schimba.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.