fbpx

Trump pledează nevinovat într-o apariție istorică la tribunal

Donald Trump și-a întors capul către fotografi în timp ce stătea, cu fața de piatră, cu umerii rotunjiți, la masa apărării dintr-o sală de judecată din centrul orașului Manhattan.

„Nevinovat”, a spus el cu o voce fermă în timpul unei apariții istorice în fața unui judecător. Trump a devenit primul președinte al SUA care a fost acuzat de o infracțiune.

Procurorii declară, într-un rechizitoriu de 34 de capete de acuzare, că Trump a conspirat pentru a influența ilegal alegerile prezidențiale din 2016 prin plăți către două femei, inclusiv o artistă porno, care a spus că au avut întâlniri sexuale cu ea.

În plus, documentele spun că o răsplată a fost adusă unui portar care a pretins că are o poveste despre un copil în afara căsătoriei despre care se presupune că Trump i-a fost tată.

Următorul va fi prezentat în instanță în Decembrie, dar avocații săi au cerut să fie scutit de la participarea personală la audiere din cauza procedurilor extraordinare de securitate.

Mai devreme, Trump a avut o atitudine sfidătoare, ridicând pumnul strâns în timp ce ieșea din Trump Tower pentru scurta călătorie din centrul orașului până în josul Manhattanului. Purta un costum albastru închis, cămașă albă și cravată roșie.

Trump însuși a descris experiența ca fiind „SUPRAREALISTĂ”.

La tribunal, fostului președinte american i s-a spus să evite retorica care ar putea aprinde sau provoca tulburări civile, de către judecătorul Juan Merchan.

Judecătorul l-a avertizat, de asemenea, pe Trump că ar putea fi scos din sala de judecată dacă este perturbator, dar Trump a vorbit doar de câteva ori pentru a răspunde la întrebări.

Elicopterele televiziunilor de știri au urmat traseul său, permițând telespectatorilor din întreaga lume să-l vadă pe fostul președinte sosind la Tribunalul Penal New York.

A intrat în sala de judecată la ora 14:30, la aproximativ 70 de minute după sosire.

Dar demonstranții care s-au adunat într-un parc de vizavi nu au putut să-l zărească pe Trump în timp ce făcea o scurtă plimbare de la SUV-ul său până la tribunal pentru audiere.

Susținătorii lui Trump, mulți în pălării roșii, au condamnat acțiunile procurorului districtual, în timp ce contraprotestanții au aplaudat rechizitoriul. Ei au fost aproape depășiți numeric de ofițerii de poliție și de jurnaliști. Înfățișarea în instanță a durat aproximativ o oră, iar mulțimea s-a redus după ce s-a răspândit vestea că Trump a părăsit clădirea.

Procesul lui Trump a fost cladit cu multă muncă, după ani de investigații asupra relațiilor sale personale, de afaceri și politice.

Cazul se desfășoară pe fundalul celei de-a treia sa campanii pentru Casa Albă și pe fondul altor investigații din Washington și Atlanta, care ar putea produce încă și mai multe acuzații.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.