fbpx
photo of bear plush toy on pavement

Riscul chimic cel mai mare pericol pentru consumatori din produsele nealimentare

Riscurile legate de substanțele chimice și de sufocare au reprezentat anul trecut cele mai mari pericole pentru sănătatea consumatorilor din cauza produselor nealimentare, potrivit unui nou raport al UE.

Studiul anual privind sistemul Safety Gate, care detectează produse nealimentare periculoase, a spus că majoritatea pericolelor provin de la jucăriile care conțin cantități excesive de substanțe chimice interzise, precum și de părți detașabile care pot provoca asfixiere. În raport sunt identificate și autovehicule cu piese defecte.

Comerțul electronic a devenit o provocare pentru autoritățile europene responsabile cu eliminarea produselor periculoase de pe piață.

Având acces mai ușor la magazinele online din întreaga lume, consumatorii europeni sunt, de asemenea, mai vulnerabili la riscuri.

Dar Didier Reynders, comisarul european responsabil cu drepturile consumatorilor, consideră că mecanismul de detectare a produselor defecte funcționează.

„Pentru a fi foarte clar, am detectat o mulțime de produse nesigure anul trecut, dar am văzut că a fost posibil ca piețele principale să elimine acele produse de pe platforma lor în mai puțin de două zile lucrătoare, foarte rapid”, a spus el luni.

Potrivit raportului, din toate produsele marcate ca nesigure, 50% provin din China, 22% din Spațiul Economic European și 28% din restul lumii.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Stoltenberg: China trebuie să condamne războiul Rusiei ca fiind „serios” pentru pace

China trebuie să condamne deschis invadarea Ucrainei de către Rusia ca fiind ilegală înainte de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.