fbpx

China își redeschide granițele pentru turiștii străini

China se va redeschide miercuri pentru turiştii străini la trei ani de la impunerea restricţiilor COVID. Autorităţile vor elibera toate tipurile de vize, iar zonele care înainte de pandemie putea fi vizitate fără viză, vor reveni la statutul iniţial.

China îşi va redeschide graniţele pentru turiştii străini pentru prima dată în cei trei ani de la izbucnirea pandemiei COVID-19.

Eliminarea ultimelor restricţi apare după ce, luna trecută, autorităţile au declarat victoria asupra virusului.

Totuşi, specialiştii din industria turismului nu se aşteaptă la un aflux masiv de vizitatori pe termen scurt sau la un impuls semnificativ pentru economie. În 2019, încasările din turismul internaţional au reprezentat doar 0,9% din produsul intern brut al Chinei.

Zonele din China care nu aveau nevoie de vize înainte de pandemie vor reveni la statutul iniţial, a declarat marţi Ministerul de Externe din China, potrivit Reuters. Lista include insula turistică Hainan, o destinaţie preferată de ruşi şi de navele de croazieră care trec prin portul Shanghai. De asemenea, se va relua intrarea fără vize pentru străinii din Hong Kong şi Macao în cea mai prosperă provincie chineză, Guangdong.

Totodată, ridicarea restricţiilor reprezintă o veste bună pentru australieni.

„Anunţul potrivit căruia China va relua de mâine eliberarea aproape a tuturor tipurilor de vize pentru străini este pozitiv pentru întreprinderile australiene ai căror directori ar dori să călătorească aici pentru a-şi vizita echipele, clienţii şi furnizorii din China şi pentru a explora noi oportunităţi de afaceri pe piaţa continentală”, a declarat Vaughn Barber, preşedintele Camerei de Comerţ Australiene în China.

Evenimentele chinezeşti deschise vizitatorilor străini, cum ar fi China Development Forum din Beijing, organizat la sfârşitul acestei luni, şi Shanghai Autoshow din aprilie, se reiau treptat. De asemenea, Jocurile Asiatice, care au loc o dată la patru ani, vor avea loc în oraşul Hangzhou în septembrie, după ce au fost amânate anul trecut din cauza COVID.

Despre Ioana Popa

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.