fbpx

Volodymyr Zelenskyy le spune liderilor de la Davos să acționeze mai repede

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că proviziile occidentale de arme trebuie să depășească atacurile Rusiei. Într-o adresă video la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, el a îndemnat lumea să se miște mai rapid în luarea deciziilor, deoarece „tragediile depășesc viața; tirania depășește democrația”, a spus el.

De asemenea, Zelensky s-a ridicat și a cerut un moment de reculegere pentru victimele unui accident de elicopter în Ucraina, miercuri dimineață, în care era inclus și ministrul său de interne. Deși cauza este necunoscută, el a spus că „fiecare individ, fiecare moarte este rezultatul războiului”.

El a spus că lumea trebuie să reacționeze mai rapid la securitatea globală, schimbările climatice și foametea. El a adăugat că, atunci când Rusia a început războiul, lumea a avut nevoie de zile pentru a reacţiona cu primele sancţiuni.

„Timpul pe care lumea liberă îl folosește pentru a gândi este folosit de statul terorist pentru a ucide”, a spus el.

„Aprovizionarea Ucrainei cu sisteme de apărare aeriană trebuie să depășească vastele atacuri cu rachete ale Rusiei. Rezervele de tancuri occidentale trebuie să depășească o altă invazie a tancurilor rusești”, a adăugat Zelensky.

Când a fost întrebat despre interacțiunea cu Rusia, Zelenskyy a spus că „vor trebui să-și recunoască propriile greșeli”.

„Va trebui să recunoască statutele ucrainene și vor trebui să respecte cu adevărat integritatea noastră teritorială”.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.