fbpx
battle tank on green grass field during daytime

Zelensky avertizează asupra unui alt val de atacuri rusești înainte de Anul Nou

Pentru mulți creștini ortodocși ucraineni, Crăciunul a venit devreme în acest an. În mod tradițional, ei observă sărbătoarea la începutul lunii ianuarie, ca mulți ruși. Dar, pe măsură ce războiul continuă, marcarea zilei de 25 decembrie este un alt mod de a fi separați de agresorul lor.

În discursul său de noapte către națiune, președintele Zelenskyi a trimis felicitări de Crăciun celor care sărbătoreau – dar a avertizat că sărbătoarea nu va însemna încetarea atacurilor rusești:

„Au mai rămas doar câteva zile anul acesta. Trebuie să fim conștienți de faptul că inamicul nostru va încerca să ne facă această perioadă întunecată și dificilă. Rusia a pierdut tot ce a putut anul acesta. Dar încearcă să-și compenseze pierderile cu veselie. a propagandiştilor săi după atacurile cu rachete asupra ţării noastre şi asupra energiei noastre. Ştiu că întunericul nu ne va împiedica să conducem ocupanţii la noile lor înfrângeri. Dar trebuie să fim pregătiţi pentru orice scenariu”.

Între timp, președintele rus Vladimir Putin a declarat pentru postul de stat RTR că este gata să înceapă discuțiile de pace:

„Cred că acționăm în direcția corectă. Ne apărăm interesele naționale, interesele cetățenilor noștri, ale poporului nostru. Repet, nu avem alte opțiuni decât să ne protejăm cetățenii. Cu toate acestea, suntem pregătiți de a negocia unele rezultate acceptabile cu toți participanții la acest proces. Dar este treaba lor. Nu noi refuzăm discuțiile, ci ei.”

Ministerul rus al Apărării a publicat duminică imagini despre care, potrivit lui, arată un preot militar care servește pe linia frontului, desfășoară slujbe și se împărtășește, chiar dacă forțele ruse își continuă atacurile asupra Ucrainei.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.