fbpx
wind turbine surrounded by grass

Low Carbon, partener Rezolv Energy va dezvolta parcuri eoliene de 600 MW în România

Low Carbon, o firmă de investiții în energie regenerabilă și de gestionare a activelor, colaborează cu producătorul de energie verde Rezolv Energy, susținut de Actis, pentru a dezvolta două parcuri eoliene în România, cu o capacitate totală de până la 600 MW.

Parcurile eoliene vor fi construite în comunele Adamclisi și Deleni din județul Constanța. Odată operaționale, se așteaptă ca parcurile eoliene să producă suficientă energie curată pentru a alimenta peste 332.000 de gospodării.

În plus, se anticipează că proiectele eoliene Adamclisi și Deleni vor contribui semnificativ la obiectivele de mediu ale României și ale Uniunii Europene pentru 2050, prin eliminarea a aproape 220.000 de tone de dioxid de carbon pe an.

Directorul executiv Low Carbon, Roy Bedlow, a declarat: „Rolul central al energiei regenerabile în atenuarea schimbărilor climatice este de netăgăduit și a fost un punct focal al recentului summit COP27 de la Sharm el-Sheikh.

„Având în vedere că energia eoliană și solară se pregătesc să furnizeze două treimi din producția globală de energie până în 2050 în scenarii energetice pe termen lung conforme cu Paris, cel mai recent proiect al nostru este setat să aducă o contribuție importantă la tranziția energetică a continentului și ambițiosul său net zero. tinte.

„Proiectele Adamclisi și Deleni vor aduce, de asemenea, o contribuție semnificativă la ambiția proprie a Low Carbon de a construi 20 GW de energie regenerabilă și de a atinge zero net, până la sfârșitul deceniului.”

Înființată în 2022 cu o investiție de 500 de milioane de euro de către Actis, Rezolv Energy se concentrează pe proiecte eoliene, solare și de stocare a energiei în Europa Centrală și de Sud-Est. Cu parcurile eoliene Adamclisi și Deleni, firma are peste 2GW de energie eoliană și solară în dezvoltare. Rezolv Energy va deține un pachet de 51% din noile parcuri eoliene onshore din România.

Directorul executiv al Rezolv Energy, Jim Campion, a declarat: „Companiile și guvernele din întreaga lume favorizează din ce în ce mai mult adoptarea de energie regenerabilă curată, rentabilă și rapidă de construit.

„Cu peste 2 GW de surse regenerabile acum în dezvoltare, suntem mândri să jucăm un rol crucial în diversificarea și creșterea securității aprovizionării, reducând în același timp dependența Europei Centrale și de Est de sursele de energie neregenerabile.”

Noile parcuri eoliene din România sunt de așteptat să ajungă la o închidere financiară în a doua jumătate a anului 2023. În septembrie 2022, cele două părți au anunțat un parteneriat pentru dezvoltarea parcului eolian Vis Viva de 450 MW din România.

Parcul eolian Vis Viva va fi construit la est de București și se preconizează că va genera suficientă energie curată pentru a alimenta peste 270.000 de gospodării.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Chimcomplex România semnează un acord de finanțare pentru o centrală de cogenerare de 108 MW

Producătorul român de produse chimice Chimcomplex Borzești a anunțat joi că a semnat un contract …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.