fbpx

Premierul Ciucă și omologul sârb Brnabic discută proiecte în domeniul energiei și interconectivității transporturilor

Premierul Nicolae Ciucă a avut, luni, la Palatul Victoria, o întâlnire cu premierul sârb Ana Brnabic, doi oficiali care abordează probleme legate de necesitatea reînvierii dialogului bilateral și a creșterii nivelului de cooperaree locală.

Premierul României a subliniat potențialul generos oferit de oportunitățile de intensificare a cooperării economice.

„Totodată, subliniez importanța deosebită a implementării proiectelor în domeniul conectivității energetice și transporturilor, prin dezvoltarea interconexiunii de gaze România-Serbia și punerea în funcțiune a legăturii autostrăzii Timișoara – Moravița cu Drum de mare viteză Belgrad – Vatin. De asemenea, avansarea proiectelor de transport feroviar și fluvial rămâne importantă pentru contactele dintre cetățeni, dar generează și beneficii pentru economie”, se arată în comunicat.

Cu privire la problemele legate de comunitatea românească din Serbia, premierul Ciucă și-a reiterat aprecierea deosebită pentru decizia autorităților sârbe de a ceda necondiționat complexul Luceafarul din Varset în proprietatea statului român. Premierul român a subliniat că această abordare va contribui la avansarea relaţiilor bilaterale şi a colaborării sectoriale, reiterând interesul părţii române pentru deschiderea institutelor culturale între cele două ţări.

Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, modalități de susținere a drumului european al Republicii Serbia, premierul Ciucă reconfirmând angajamentul României de a sprijini progresul Serbiei în procesul de aderare la Uniunea Europeană, insistând asupra importanței reformelor și a întăririi capacității administrative, a comunicat. spune.

În ceea ce privește stabilitatea în regiunea Balcanilor de Vest, mai ales în contextul agresiunii ruse în Ucraina, premierul român a salutat recent acordul facilitat de Uniunea Europeană în dialogul Belgrad-Pristina.

„În acest context, flexibilitatea și capacitatea de compromis a părților sunt esențiale pentru climatul de stabilitate din regiune”, potrivit comunicatului de presă.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Dumitru Nancu: „Impact fiscal IMM Invest (cel mai mare parteneriat public-privat) – fiecare leu garantat de FNGCIMM a întors 12 lei”

IMM Invest, cel mai mare parteriat public-privat, programul gestionat de Fondul Național de Garantare pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.