fbpx

Româna – cea mai ușor de învățat limbă europeană

Dacă intenționați să vizitați o altă țară, învățarea câtorva cuvinte și expresii vă poate ușura mult lucrurile. Cunoașterea limbii și chiar a diferitelor dialecte vă poate ajuta să vă integrați mai bine dacă alegeți să vă mutați.

Dar unde în Europa este cel mai ușor să înveți limba locală?

Au fost clasate națiunile de la cele mai provocatoare la cele mai simple pe baza criteriilor, inclusiv scorurile lor de competență în limba engleză, limbile materne, accentele, dialectele și costul mediu al unei lecții de limbă.

Care sunt țările cele mai puțin provocatoare pentru limbi?
Serbia ocupă locul trei datorită lecțiilor sale de limbi străine ieftine. Acestea costă în medie 19 EUR pe sesiune. Are doar două limbi oficiale, sârbă și albaneză. Când vine vorba de dialecte și accente, sunt recunoscute opt în total, inclusiv Shtokavian, Est Herțegoviană și Šumadija-Vojvodina.

Cel mai mic scor al său a fost la competența limbii engleze, unde a ocupat locul 13 din cele 29 de țări analizate.

Tot pe locul trei se află și Portugalia, în principal datorită faptului că singura sa limbă vorbită este portugheza. Dar, dacă vă gândiți să vizitați sau să vă mutați acolo, există zece dialecte regionale diferite de învățat. Cu toate acestea, mulți oameni din țară vorbesc engleza. A ajuns pe locul 7 în clasamentul pentru cunoașterea limbii engleze. De asemenea, se plasează în top zece pentru cele mai ieftine lecții de limbă, la 21 EUR pe sesiune.

Locul al doilea pentru țările cele mai puțin dificile pentru lingvistică este Irlanda. Gaelica este singura altă limbă vorbită a Irlandei în afară de engleză și are doar patru dialecte regionale recunoscute. De asemenea, susține cel mai înalt loc pentru cunoașterea limbii engleze (în comun cu Marea Britanie). Dar, dacă doriți să învățați limba galică, atunci lecțiile funcționează la o medie de 23 EUR pe sesiune.

Cea mai ușor țară din Europa de navigat lingvistic conform Preply este România. Are trei limbi oficiale vorbite: romana, maghiara si germana. De asemenea, țara are cel mai mic număr de accente și dialecte înregistrate – Țara Românească, Moldova și Banat.

Deși a ajuns la mijlocul listei pentru cunoașterea limbii engleze, lecțiile private în România costă în medie 15 EUR – a treia cea mai ieftină per total.

Care sunt cele mai dificile țări pentru limbi străine?
În ceea ce privește variațiile regionale, țara cu cele mai multe accente și dialecte a fost Țările de Jos. Doar această țară are 70 de variante. Norvegia, Regatul Unit și Turcia urmează aproape cu 60 și, respectiv, 52.

Aproape de top pentru cele mai dificile tabele de țări au fost Franța și Elveția. Franța a avut cel mai mic scor de competență în limba engleză, iar lecțiile de limbă vă vor costa în medie 26 EUR. Există un total de 40 de dialecte și accente regionale unice în Franța.

Există patru limbi oficiale diferite în Elveția: germană, franceză, italiană și romansch. Țara iese, de asemenea, aproape de partea de jos pentru scorul său de competență în limba engleză.

Dar țara cu cele mai multe obstacole lingvistice pentru vizitatori și expatriați a fost Cehia. Lecțiile private de limbă costă în medie 72 EUR și, deși are o singură limbă oficială (cehă), există 26 de dialecte și accente vorbite diferite.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Chimcomplex România semnează un acord de finanțare pentru o centrală de cogenerare de 108 MW

Producătorul român de produse chimice Chimcomplex Borzești a anunțat joi că a semnat un contract …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.