fbpx

Ne putem permite să punem capăt dependenței de combustibilii fosili?

Tony Greer a fondat TG Macro în august 2016 pentru a crea o firmă de cercetare independentă în care să combine 25 de ani în tranzacționare și 15 ani de scriere a unui buletin informativ zilnic într-o singură platformă analitică.

Tony oferă analize fundamentale, tehnice și comportamentale ale piețelor globale unui grup de clienți instituționali și unei baze de abonați personali. Tony este și editorul Morning Navigator.

Damon Ebling de la Euronews a vorbit cu Tony Greer în cea mai recentă ediție a Trading UP despre cele mai recente știri de pe piața energiei.

Deci Tony, ce se întâmplă cu piața de energie?

Damon, piața energetică de astăzi este condusă de voința noastră politică de a pune capăt dependenței noastre de combustibilii fosili, de a trece la neutru în carbon, posibil într-un ritm mai rapid decât poate suporta economia noastră.

Modul în care politicienii din SUA și UE au făcut asta este că au anulat conductele, au anulat forările pe terenuri federale și au descurajat investițiile în spațiu. Acest lucru creează o piață cu adevărat volatilă și o piață foarte tranzacționabilă.

Graficul la care te uiți în acest moment ilustrează starea înapoiată a pieței petrolului, unde prețul spot este la un preț mult mai scump decât restul calendarului. Motivul care apare este că comercianții se luptă pentru a-și asigura aprovizionarea imediată într-un scenariu în care există stocuri scăzute și acest scenariu, în linii mari, este foarte tranzacționabil.

Deci, ca persoană fizică, cum puteți tranzacționa această piață?

Ei bine, cu acea primă diagramă, este fundalul nostru fundamental. Am cumpărat fonduri tranzacționate la bursă de petrol și petrol, în timp ce acestea ajung în suportul mediu mobil, undeva între mediile mobile de 50, 100 și 200 de zile și încerc să vând petrol la raliuri, când se îndepărtează de mediile mobile la noi maxime. .

Cel de-al doilea grafic la care vă uitați ilustrează oportunitatea actuală de pe piață, unde acțiunile energetice în alb au depășit petrolul, marfa, în roșu. Deci, ne aflăm într-un scenariu în acest moment, deoarece Joe Biden deversează rezerva strategică de petrol pe piețe și cântărește prețul benzinei care se îndreaptă către termenii mijlocii, iar acțiunile din petrol nu par să vrea să meargă cu această scădere. .

Și ce părere aveți despre perspectiva pe termen lung?

Pe termen mai lung, Damon, atâta timp cât voința politică de a pune capăt dependenței noastre de combustibilii fosili este vizibilă și prezentă așa cum este astăzi, voi menține o perspectivă cu adevărat pozitivă asupra prețului petrolului și a piețelor de energie și a riscurilor pentru comerțul meu. chiar acum este probabil o schimbare a conducerii cu o politică energetică mai sensibilă sau o întoarcere dramatică de la acest pivot de viteză extremă la neutru de carbon.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Ce i-a îndepărtat pe turiști de stațiunea Mamaia? Interviu cu Ionuț Nedea, CEO litoralulromânesc.ro

Turiștii care își petrec vacanțele pe litoralul românesc și-au schimbat preferințele în alegerea stațiunilor. Dacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.