fbpx
white and black ship on sea under white clouds

UE ia măsuri împotriva poluării, deoarece sondajele dezvăluie că oamenii doresc reglementări mai stricte privind aerul curat

Uniunea Europeană urmează să propună limite legale mai stricte pentru poluarea toxică a aerului, potrivit oficialului de mediu al blocului.

Propunerea include, de asemenea, reguli care ar face companiile farmaceutice să plătească pentru curățarea apelor uzate care sunt poluate de produsele lor.

Comisarul pentru mediu Virginijus Sinkevicius a declarat miercuri pentru Reuters că sunt propuse trei legi pentru a viza poluarea dăunătoare a aerului și a apei. Aceasta include o cerință ca țările UE să respecte noile limite obligatorii de poluare a aerului până în 2030.

Acesta va aduce standardele UE de calitate a aerului mai aproape de cele mai recente recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și va oferi autorităților locale mai multă putere de a-și curăța aerul.

Noile reguli ar putea permite, de asemenea, cetățenilor să solicite despăgubiri dacă suferă efectele poluării ilegale asupra sănătății.

O altă reglementare propusă ar putea face companiile – în special din industriile farmaceutice și cosmetice – responsabile pentru costul curățării poluării eliberate în apele uzate din produsele lor. Este destinat să împiedice contribuabilii să plătească aceste costuri integral, a spus Sinkevicius.

Odată ce sunt sugerate în mod oficial, noile reglementări privind calitatea aerului vor trebui negociate și aprobate de statele membre UE.

Majoritatea europenilor cred că afecțiunile de sănătate precum astmul și bolile cardiovasculare sunt probleme grave în țara lor din cauza poluării aerului, potrivit unui sondaj Eurobarometru publicat în această săptămână.

Aproape jumătate dintre persoanele care au răspuns cred că calitatea aerului s-a înrăutățit în ultimii zece ani – în ciuda studiilor care arată că s-a îmbunătățit. Iar o mare majoritate, 67 la sută, consideră că standardele de calitate a aerului în UE trebuie consolidate.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.