fbpx

Lucrătorii feroviari şi poştaşii britanici își amână grevele, după decesul Reginei Elisabeta a II-a

Lucrătorii feroviari şi poştaşii britanici care cer în stradă creşteri de salarii în toiul crizei anunţă că-şi întrerup grevele după decesul reginei Elizabeth a II-a, relatează AFP.

Sindicatul Transporturilor RMT ”se alătură întregii naţiuni şi aduce un omagiu reginei Elizabeth”, iar noua grevă a lucrătorilor feroviari prevăzută în perioada 15-17 septembrie ”a fost suspendată”, a anunţat secretarul joi seara într-un comunicat general al organizaţiei, Mick Lynch.

Alt sindicat din transporturi, TSSA, care a anunţat o grevă la sfârşitul lunii, ”transmit cele mai sincere condoleanţe” apropiaţilor reginei şi persoanelor afectate de decesul suveranei, îşi ”anulează protestele sociale prevăzute în septembrie şi va respecta perioada de doliu public”, a anunţat el.

Sindicatul conductorilor de tren şi-a anulat, la rândul său, o grevă prevăzută la 15 septembrie.

Poştaşii au renunţat la o zi de grevă – prevăzută vineri – a societăţii britanice Royal Mail, ”în urma foarte tristei veşti a morţii reginei şi din respect faţă de servirea sa ţării şi faţă de familia sa”, anunţă Sindicatul Comunicaţiilor CWU.

Federaţia sindicală TUC, care urmează să-şi organizeze Congresul anual săptămâna viitoare, a salutat, pe Twitter, ”numeroşi ani de servire devotată a ţării” a reginei Elizabeth a II-a.

Regatul Unit se confruntă, de la sfârşitul lui iunie, cu o serie de greve în transporturi, logistică şi în rândul avocaţilor din domeniul penal, între alte sectoare, care cer creşteri de salarii, în contextul unei ”explozii” a inflaţiei cu 10%, cauzată de scumpirea energiei.

Noul premier Liz Truss a anunţat joi un plan de ajutoare masive destinat gospodăriilor şi întreprinderilor britanice împotriva scumpirii energiei, care urmează să constea într-o plafonare a facturlor unei gospodării medii la suma 2.500 de lire sterline pe an.

Despre Ioana Popa

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.