fbpx

Președintele Emmanuel Macron ajunge astăzi România

Emmanuel Macron, președintele Franței, este aşteptat marţi în România, înainte de o vizită de sprijin în Republica Moldova şi o posibilă deplasare în Ucraina.

Acesta va fi întâmpinat la ora 19:00, la sosirea în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, de premierul Nicolae Ciucă, urmând ca mâine să ajungă acolo și președintele României, Klaus Iohannis.

Cei doi şefi de stat vor avea miercuri convorbiri oficiale şi se vor întâlni cu militarii români, francezi şi din celelalte ţări aliate care se află pe teritoriul României în cadrul efortului aliat de întărire a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, în contextul deteriorării situaţiei de securitate din cauza agresiunii ilegale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

În cadrul discuțiilor va fi abordată tema aderării României la spațiul Schengen și implicarea sa activă în protejarea frontierei externe a Uniunii Europene.

De asemenea, Macron și Iohannis vor discuta de războiul din Ucraina, despre pregătirea summitului NATO de la Madrid de la finalul lunii iunie și despre sprijinirea Republicii Moldova, care a depus cerere oficială de acordare a statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, împreună cu Ucraina și Georgia.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Dumitru Nancu: „Impact fiscal IMM Invest (cel mai mare parteneriat public-privat) – fiecare leu garantat de FNGCIMM a întors 12 lei”

IMM Invest, cel mai mare parteriat public-privat, programul gestionat de Fondul Național de Garantare pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.