fbpx

Germania vrea embargo asupra petrolului rusesc și fără acordul Ungariei

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a avertizat Ungaria împotriva blocării eforturilor de a impune un embargo la nivelul Uniunii Europene asupra importurilor de petrol rusești, ca răspuns la războiul din Ucraina, transmite Reuters. 

„Există soluții diferite pentru diferite țări”, a declarat Habeck la Forumul Economic Mondial de la Davos, luni. „Mă aștept ca toată lumea, inclusiv Ungaria, să lucreze la o soluție”, a adăugat el.

Luni dimineață, ministrul a declarat că este dezamăgit de faptul că UE nu a ajuns încă un acord cu privire la embargoul petrolier care vizează Rusia, care este în lucru de câteva săptămâni, și că Germania ar fi dispusă să renunțe la participarea Ungariei pentru a accelera procesul.

“Dacă Președintele Comisiei spune că facem asta la 26 de ani, fără Ungaria, atunci aceasta este o cale pe care aș sprijini-o întotdeauna”, a declarat Habeck pentru postul Deutschlandfunk. „Dar încă nu am auzit asta de la UE”, a adăugat el.

Dintre cele 27 de state membre UE, Ungaria este cel mai vocal critic al embargoului planificat asupra petrolului rusesc.

Comisia a propus eliminarea treptată a importurilor de petrol rusești până la sfârșitul anului în majoritatea statelor membre ale UE, în timp ce Ungariei și altora li s-ar putea acorda mai mult timp.

Dar Budapesta, cel mai apropiat aliat al Moscovei în UE, a spus că vrea sute de milioane de euro de la Blocul Comunitar pentru a atenua costul renunțării la țițeiul rusesc. UE are nevoie ca toate cele 27 de state să fie de acord cu embargoul pentru ca acesta să continue.

 

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Europarlamentarul suspect de corupție, Francesco Giorgi, va rămâne în închisoarea belgiană

Una dintre figurile cheie ale scandalului de corupție din Parlamentul European va rămâne în închisoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.