fbpx

Ucraina: Banca Centrală permite străinilor să își transfere veniturile din obligațiuni, din 2023

Banca Centrală a Ucrainei va permite investitorilor străini în obligațiuni interne să transfere în străinătate veniturile primite din obligațiuni după 1 aprilie, anul viitor, a spus Banca, transmite Reuters. 

Străinii dețineau 75,2 miliarde de grivne (2,55 miliarde de dolari) din obligațiuni înainte ca Rusia să atace Ucraina pe 24 februarie.

Dar portofoliul s-a redus după ce Banca Centrală a interzis achiziționarea și transferul de valută în străinătate, cu excepția plăților pentru articole strategice sau vitale, cum ar fi arme, combustibil sau medicamente.

Implementarea acestei norme va crește interesul nerezidenților pentru achiziționarea de obligațiuni guvernamentale interne, în special pentru fondurile primite din rambursările planificate și plățile de venituri”, a spus Banca în comunicatul de luni.

Ministerul de Finanțe al Ucrainei s-a chinuit să împrumute fonduri pe piața locală pentru a finanța deficitul bugetar, care s-a mărit pe fondul nevoilor de cheltuieli crescute și veniturilor fiscale reduse în timpul a ceea ce Moscova numește o „operație militară specială”.

Despre Ioana Popa

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.