fbpx

UE propune sancţionarea Patriarhului Kiril al Bisericii Ortodoxe Ruse

Comisia Europeană propune sancţionarea liderului Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Chiril ca răspuns la războiul din Ucraina, potrivit unui document consultat miercuri de AFP.

Executivul European a propus, astăzi, al șaselea pachet de măsuri împotriva Rusiei, care include și sancționarea Patriarhului, pachet ce va trebui să fie aprobat de statele membre. Sancțiuni ar urma să mai fie impuse și împotriva altor 58 de persoane, printre care mulţi militari ruşi, dar şi soţia, fiica şi fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Vizat este și directorul autorităţii de reglementare a telecomunicaţiilor Roskomnadzorei, Andrei Lipov.

Sancţiunile interzic intrarea pe teritoriul Uniunii Europene şi presupun îngheţarea activelor persoanelor vizate. Peste o mie de oameni se află în prezent pe lista neagră a Europei.

Patriarhul Chiril, ”un vechi aliat al preşedintelui Vladimir Putin, a devenit unul dintre principalii susţinători ai agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei”, subliniază documentul.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, sub a cărei jurisdicţie se află aproximativ 150 de milioane de credincioşi în lume, în principal în Rusia, şi-a înmulţit predicile în care susţine ofensiva declanşată de Rusia în Ucraina.

Pe 27 februarie, Patriarhul Chiril a vorbit despre o luptă a ”forţelor răului” care se opun ”unităţii” istorice dintre Rusia şi Ucraina.

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Gabriel Andronache, ANRE: Stocarea energiei, soluție pentru menținerea stabilității energetice

România nu trebuie să ajungă în situația Poloniei și să aibă probleme cu stabilitatea sistemului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.