fbpx

Site-urile principalelor aeroporturi din România au fost atacate în ultimele zile

Mai multe site-uri românești au fost vizate în ultimele zile de atacuri cibernetice de tip DDoS revendicate de gruparea rusă de hackeri Killnet, printre care al Guvernului, al Ministerului Apărării Naționale, al Poliției de Frontieră, al CFR Călători, site-ul OTP Bank, site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică și site-ul Poliției Române.

Duminică a venit rândul site-urile principalelor aeroporturi din România, acestea fiind nefuncționale o perioadă de timp. Atacurile au vizat aeroporturile Cluj, Arad, Suceava, Iași, Sibiu, Craiova, Satu Mare, Oradea și București.

Potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), “atacurile au fost de tip DDoS (distributed denial of service), ultimul dintre acestea afectând, în primele ore ale zilei de 2 mai 2022, funcţionarea website-ului bucharestairports.ro. Pentru câteva ore, acest site a fost inaccesibil publicului dar, începând cu dimineaţa aceleiaşi zile, funcţionarea normală a fost restabilită prin colaborarea între specialiştii CNAB şi cei ai firmei care asigură găzduirea şi mentenanţa lui”.

Reprezentanții companiei precizează că nu s-au înregistrat pierderi de informaţii şi nu a fost afectat serverul de e-mail.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a avertizat că vor continua atacurile cibernetice de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service), respectiv phishing şi spear-phishing propagate pe email sau platforme de mesagerie, acestea fiind auto-asumate de gruparea pro-rusă Killnet asupra unor site-uri web din România.

“Atacatorii cibernetici transmit mesaje pe email, WhatsApp, Signal, Telegram, Messenger, Slack, etc. pretinzând că sunt o sursă / persoană de încredere, pentru a convinge victimele potențiale să divulge informații confidențiale, date personale sau să efectueze acțiuni care permit preluarea controlului unor infrastructuri sau dispozitive informatice de către atacatori. Pentru a încerca să inducă în eroare potențialele victime și pentru o rată de succes mai ridicată, atacatorii intenționează să utilizeze inclusiv adrese de email sau conturi de utilizator falsificate ca aparținând unor instituții publice sau organizații cunoscute din România”,  se arată într-un comunicat transmis duminică de DNSC.

 

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Exim Banca Românească continuă programul „Noua Casă”

Exim Banca Românească continuă și în acest an programul guvernamental „Noua Casă” astfel că primește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.