fbpx

10 diplomați ruși au fost declarați personae non gratae pe teritoriul României

Autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae în România a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Rusiei la București.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat marți că autoritățile române au luat această măsură ”având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”.

Potrivit comunicatului ministerului, aceste informaţii au fost comunicate părţii ruse, marţi, 5 aprilie, cu prilejul convocării la sediul Ministerului de Externe, din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea şi în alte localităţi din Ucraina, pentru care răspunderea aparţine Rusiei.

Peste 120 de diplomați ruși au fost expulzați în ultimele două zile, după descoperirea masacrelor de la Bucha. Țările care au luat astfel de măsuri sunt Franța, Germania, Italia, Danemarca, Suedia și Slovenia.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Chimcomplex România semnează un acord de finanțare pentru o centrală de cogenerare de 108 MW

Producătorul român de produse chimice Chimcomplex Borzești a anunțat joi că a semnat un contract …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.