fbpx

Ministrul german al Economiei: Vom fi mai săraci

Ministrul german al economiei a avertizat că țara sa, cea mai mare economie din Europa, va fi lovită serios în urma războiului din Ucraina.

Robert Habeck a declarat miercuri postului public ZDF: „Vom fi mai săraci”, transmite CNN.

„Nu este posibil ca acest lucru să se termine fără costuri pentru societatea germană, este de neconceput. Cred că suntem gata să plătim acest preț care este destul de mic în comparație cu suferințele din Ucraina”, a adăugat el.

Suntem un partid de război, un partid de război economic, a spus Habeck. „Și plătim un preț mare, un preț care nu este comparabil cu prețul pe care îl plătesc ucrainenii. Ei mor, sunt mutați, sunt bombardați, avem o inflație mare.”

Miercuri, Germania a emis o „avertizare timpurie” de precauție cu privire la o posibilă penurie de gaze naturale, după ce Rusia a declarat că vrea să fie plătită în ruble și a amenințat că va întrerupe livrările dacă acest lucru nu se întâmplă. Germania a declarat că s-a angajat într-un acord G7 conform căruia aprovizionarea cu energie din Rusia să fie plătită doar în euro sau dolari SUA.

Rusia a declarat ulterior că Germania ar putea plăti în euro, care vor fi apoi convertiți în ruble prin Gazprom Bank, care nu este afectată de sancțiuni. Scholz nu a fost de acord cu acest lucru și a cerut informații suplimentare în scris.

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.