fbpx

Joe Biden: „Sunt semne clare că Putin ia în calcul utilizarea de arme chimice și biologice în Ucraina”

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat luni că există „semne clare” că Rusia ia în considerare utilizarea de arme chimice şi biologice în Ucraina, avertizând că o astfel de decizie ar determina un răspuns occidental „sever”.

“Putin este încolţit şi acum vorbeşte despre noi inclusiv că am avea arme biologice şi chimice în Europa, ceea ce nu este adevărat. Sugerează şi că Ucraina are arme biologice şi chimice în Ucraina. Acesta este un semn clar că are în vedere folosirea acestor arme”, a spus Biden la un eveniment, potrivit The Guardian.

„Este cu spatele la zid”, a explicat Biden referitor la preşedintele rus Vladimir Putin, subliniind că Moscova a acuzat recent SUA că deţin arme chimice şi biologice în Europa. „Este pur şi simplu fals. Vă garantez”, a subliniat Joe Biden în cursul unei reuniuni cu şefii unor companii americane la Washington, relatează și France Presse, potrivit Agerpres.

Preşedintele american a reiterat un avertisment lansat la începutul lunii după ce reprezentanţi ruşi au acuzat Ucraina că ar încerca să ascundă un presupus program de arme chimice susţinut de Washington, spunând că utilizarea unor astfel de arme expune Moscova unor măsuri de retorsiune „severe” din partea ţărilor occidentale, fără să precizeze însă natura lor.

Biden a precizat că l-a avertizat pe omologul său rus cu un răspuns puternic american în caz de atacuri cibernetice împotriva infrastructurilor vitale ale Statelor Unite ale Americii.

Vladimir Putin „ştie că vor exista consecinţe severe datorită frontului unit al NATO”, a avertizat şeful administraţiei de la Washington, fără alte precizări.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.