fbpx

Autoritățile dau asigurări că România dispune de suficiente stocuri de produse alimentare

În contextul apariției în spațiul online a unor imagini înfățișând oameni cumpărând masiv ulei alimentar, iar zvonurile privind presupusă criză de ulei și scumpirea drastică a produsului au început să se propage rapid pe rețelele sociale, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a dat asigurări, sâmbătă, că, în acest moment, nu e există nicio problemă de aprovizionare, făcând, totodată, un apel către cetăţeni, să dea dovadă de responsabilitate.

„Fac un apel către cetăţeni să aibă o atitudine responsabilă şi să îşi gestioneze cu cumpătare consumul zilnic. Nu este nicio problemă de aprovizionare la acest moment în funcţionarea reţelelor de comercializare a unor astfel de produse”, a declarat Cărbunaru, în cadrul unei conferinţe de presă, la finalul şedinţei de Guvern.

„Ministerul Agriculturii doreşte să transmită tuturor cetăţenilor români că există stocuri suficiente de ulei şi de materie primă pentru producerea de ulei. România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelui suficientă pentru a acoperi de zece ori nevoia de consum de ulei a României: Anul trecut, spre exemplu, am avut o producţie record de trei milioane de tone producţie în condiţiile în care românii consumă anual ulei produs dintr-o cantitate de 200.000 tone de seminţe de floarea soarelui. Pentru a garanta o funcţionare optimă a fluxului aprovizionare dintre producătorii de ulei şi lanţurile de magazine, mâine dimineaţă la nivelul Ministerului Agriculturii va avea loc o întâlnire organizată de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu cu reprezentanţii acestora”, a spus secretarul de stat, în cadrul aceleiași conferinţe de presă.

România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelui suficientă pentru a acoperi de zece ori nevoia de consum intern, a declarat, sămbătă, și secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Sorin Moise, care a precizat că există stocuri suficiente cu acest produs şi materie primă pentru producerea de ulei.

”România dispune de suficiente stocuri de produse alimentare cu termen mai îndelungat de valabilitate sau perisabile, inclusiv ulei, şi nu există niciun motiv de îngrijorare cu privire la stocuri”, transmit, totodată, și reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi cei ai Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR).

 

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Chimcomplex România semnează un acord de finanțare pentru o centrală de cogenerare de 108 MW

Producătorul român de produse chimice Chimcomplex Borzești a anunțat joi că a semnat un contract …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.