fbpx

Ucraina își retrage soldaţii din toate misiunile de menţinere a păcii din lume pentru ca aceștia să participe la luptele din țară

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decis marţi să retragă forţele de menţinere a păcii ucrainene din toate misiunile de pe mapamond pentru ca acestea să se alăture eforturilor de apărare a ţării împotriva ofensivei militare ruse.

Potrivit EFE şi Ukrainska Pravda, Volodimir Zelenski ar fi semnat in cursul noptii trecute un ordin special prin care a decis sa recheme in Ucraina toti soldatii care se afla in misiuni speciale de mentinere a pacii, si nu numai, in afara tarii, iar asta pentru ca este nevoie de oameni care sa lupte cu armata rusa, mult mai numeroasa decat cea ucraineana.

Rada Supremă de la Kiev (parlamentul unicameral) a postat pe contul său oficial de Telegram decretul prin care preşedintele ucrainean dispune această măsură.

Volodimir Zelenski a facut in repetate randuri apeluri atat la populatie, cat si la oameni din afra Ucrainei, sa se inroleze in armata, fie in fortele teritoriale de aparare, totul pentru a impiedica intr-o cat de mare masura avansul armatei ruse catre capitala Kiev, sau alte orase importante din toata tara.

Ucraina contribuie la misiunile Naţiunilor Unite de menţinere a păcii din 1992, în prezent participând la operaţiuni în Republica Democratică Congo, în Sudanul de Sud, în Cipru, în Kosovo, în Abyei (între Sudan şi Sudanul de Sud) şi în Mali.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.