fbpx

Starea de alertă încetează miercuri, 09 martie, începând cu ora 00:00

În contextul anunțului făcut de autorități privind neprelungirea stării de alertă în România, începând de mâine, 9 martie 2022, ora 00:00, își încetează aplicabilitatea Hotărârea Guvernului nr. 171/03.02.2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, începând cu ora 00:00, încetează toate restricțiile, precum și restrângerea sau interzicerea unor activități.

Va fi așadar eliminată obligativitatea purtării măști de protecție în spațiile publice, restrângerea sau interzicerea organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, restrângerea sau interzicerea circulației persoanelor și vehiculelor în locurile și, după caz, în intervalele orare stabilite sau organizarea muncii la domiciliu.

În plus, ”la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, încetează măsurile privind angrenarea poliției locale în cadrul activităților realizate de către unitățile de poliție, precum și subordonarea operațională a serviciilor voluntare pentru situații de urgență și a serviciilor de ambulanță”, a anunțat ministrul de Interne.

Tot începând cu ora 00:00, se vor redeschide și punctele de trecere a frontierei, închise temporar, total sau parțial, pe perioada stării de alertă.

Prevederile referitoare la certificatul digital al Uniunii Europene privind Covid și formularul digital de intrare în România rămân în continuare aplicabile, Ministerul Sănătăţii, în perioada imediat următoare, urmând să clarifice reglementările privind cele două categorii de documente, potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

 

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Exim Banca Românească continuă programul „Noua Casă”

Exim Banca Românească continuă și în acest an programul guvernamental „Noua Casă” astfel că primește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.