fbpx

Deschiderea interconectorului de gaze dintre Grecia şi Bulgaria ar putea avea loc în această vară

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, ieri, că România are ca obiectiv prioritar deschiderea interconectorului de gaze dintre Grecia şi Bulgaria, în această vară sau cel mai târziu la finalul anului.

„Avem ca prim obiectiv deschiderea interconectorului de gaze dintre Grecia şi Bulgaria, care se va întâmpla în luna iunie, urmând ca, cel mai devreme, în octombrie, cel mai târziu către finele anului, să avem efectiv gaz care să fie injectat prin acel interconector şi atunci există posibilitatea să folosim gaz lichefiat care poate fi injectat prin terminalul de la Alexandropolis”, a afirmat premierul, la Digi 24.

El a subliniat că acest proiect „este esenţial nu numai pentru noi, ci este vorba de tot ce înseamnă proiectele viitoare şi importanţa lui în circuitul gazelor atât pe coridorul vertical, cât şi pe coridorul pe care noi deja l-am realizat, pe infrastructura BRUA”.

Șeful Executivului spune că fără îndoială războiul din Ucraina va avea consecințe economice și asupra României, însă dă asigurări ferme că nu există riscul de a rămâne fără gaz.

„Nu pot să spun că nu ne va durea, nu pot să spun că nu vor fi efecte, în schimb nu vă pot spune care vor fi efectele concrete acum”, a spus Ciucă întrebat despre urmările războiului și ale sancțiunilor impuse Rusiei asupra economiei României.

El a mai precizat că în prezent se fac analize și sunt consultări permanente cu Bruxelles-ul pentru a atenua cât mai mult consecințele asupra populației.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Chimcomplex România semnează un acord de finanțare pentru o centrală de cogenerare de 108 MW

Producătorul român de produse chimice Chimcomplex Borzești a anunțat joi că a semnat un contract …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.