fbpx

Fluxurile de gaze prin gazoductul Yamal-Europa din Rusia s-au oprit

Fluxurile de gaze naturale spre Vest prin conducta Yamal-Europa s-au oprit vineri, în timp ce ofertele Gazprom pentru capacitate suplimentară de tranzit prin Ucraina sunt la niveluri ridicate, potrivit datele operatorilor de conducte, transmite Reuters.

Fluxurile către Germania prin punctul de contorizare Mallnow au fost de aproximativ 101.119 kilowați pe oră (kWh/h) mai devreme vineri dimineață și au fost de aproximativ 13,5 milioane kilowați pe oră peste noapte.

Compania rusă de energie Gazprom a reluat joi livrările de gaze naturale către vest prin conducta Yamal-Europe către Germania din Polonia și a rezervat 7,8 milioane de kilowați-oră pe oră de capacitate de tranzit de gaze prin conductă pentru vineri dimineața până sâmbătă dimineața.

Conducta dintre Polonia și Germania reprezintă, de obicei, aproximativ 15% din aprovizionarea Rusiei cu gaz către Europa și Turcia. Din decembrie, însă, a funcționat în sens invers și a condus la creșterea prețurilor la gaze în Europa.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va continua să furnizeze gaze piețelor mondiale, deși Statele Unite și aliații săi europeni au întărit sancțiunile împotriva Moscovei după invazia Rusiei în Ucraina.

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Europarlamentarul suspect de corupție, Francesco Giorgi, va rămâne în închisoarea belgiană

Una dintre figurile cheie ale scandalului de corupție din Parlamentul European va rămâne în închisoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.