fbpx

Ministrul Rafila anunță primele măsuri de relaxare propuse de Ministerul Sănătății Guvernului

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă, că ministerul pe care îl conduce a propus Guvernului măsuri de relaxare în perioada imediat următoare, pe fondul scăderii constante a tuturor indicatorilor privind pandemia de COVID-19.

Potrivit acestuia, una dintre propunerile Ministerului Sănătăţii prevede ca masca să mai fie utilizată în exterior doar în spaţiile aglomerate, dar în spaţiile închise propunerea este să rămână obligatorie.

„Masca, în mod evident, nu se va mai utiliza în mod exterior, însă purtarea măştii rămâne obligatorie în spaţiile publice închise şi este recomandată în spaţiile deschise aglomerate”, a precizat ministrul.

O altă măsură de relaxare ar putea fi eliminarea certificatului COVID la intrarea în centrele comerciale, instituţiile publice, hoteluri şi restaurante.

Totodată, capacitatea maximă a persoanelor în interiorul restaurantelor ar putea fi ridicată, de la 30% cât este acum, la 50%. În plus, se va permite participarea la evenimente private a unui număr de maxim 200 de persoane.

„Trendul descendent, scăderea numărului de internări la terapie intensivă sub 50%, un număr relativ mic de persoane internate, stau la baza acestor propuneri și, bineînteles, de prognozele legate de evoluția favorabilă a pandemiei în următoarele săptămâni”, a spus Rafila.

Se va menține carantina și izolarea pentru cei care vin din țări cu risc epidemiologic ridicat, testarea săptămânală a personalului de îngrijire şi de asistenţă, a personalului de specialitate şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice, a mai spus ministrul.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Sebastian Burduja: Ministerul are 18 miliarde de euro pentru sprijinirea investițiilor în tranziția verde și în sectorul energetic

România are la dispoziție importante fonduri europene pentru a sprijini procesul de tranziție spre energia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.