fbpx

Polonia cere “cele mai dure sancțiuni” împotriva Rusiei. Cel mai negru moment al Europei, după WW2, transmite premierul Belgiei

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut joi dimineaţă o reacţie imediată şi ‘cele mai dure sancţiuni’ faţă de agresiunea Rusiei în Ucraina, transmite Agerpres, care citează Reuters.

‘Trebuie să răspundem imediat agresiunii criminale a Rusiei asupra Ucrainei’, a scris Morawiecki pe Twitter.

‘Europa şi lumea liberă trebuie să-l oprească pe Putin. Consiliul European de astăzi ar trebuie să aprobe cele mai dure sancţiuni posibile. Sprijinul nostru pentru Ucraina trebuie să fie real’, a continuat premierul polonez.

La Praga, ministrul de externe ceh Jan Lipavsky a condamnat un ‘act barbar de agresiune’, la care Cehia va răspunde alături de aliaţi.

‘Decizia Kremlinului de a lansa un atac complet neprovocat este inacceptabilă şi în contradicţie cu dreptul internaţional’, a postat el pe Twitter. ‘Împreună cu aliaţii, vom răspunde acestui act barbar de agresiune’.

La rândul său, şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, a subliniat că ‘războiul este cel mai rău scenariu’.

‘Misiunea acum, ca întotdeauna, este să garantăm securitatea poporului ungar’, a transmis el pe pagina oficială de Facebook.

‘Ambasada noastră la Kiev funcţionează şi este pregătită să-i ajute pe ungurii care se află acum în Ucraina’, a adăugat el.

„Acesta este cel mai negru moment al Europei de la cel de-al doilea Război Mondial”, a reacţionat şi premierul belgian Alexander De Croo. „Această agresiune a Rusiei este nenecesară şi neprovocată. Inimile şi gândurile noastre sunt alături de poporul Ucrainei”, a adăugat şeful executivului belgian.

Despre Ioana Popa

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.