fbpx

USR-PLUS, cel mai mare adversar pentru USR-PLUS

USR-PLUS este propriul său dușman! Aceasta este de părere consultantul politic Cristian Hrițuc, care analizează la rece situația coaliției USR-PLUS din prezent, pe fondul tensiunilor dintre liderii de la vârf, Cioloș și Barna.

Acest scandal vine acum când pe scena politică se poate observa că există o situație ciudată. Avem o putere politică formată din PSD și PNL, primele două partide ca număr de parlamentari, și o opoziție care nu poate conlucra. AUR începe să fie perceput, de din ce în ce mai mulți români, ca partid extremist, de sorginte legionară și este aproape exclus ca vreunul din partidele parlamentare actuale să riște în viitorul apropiat o colaborare cu aceștia.

constată analistul Hrițuc.

 

În continuare, Hrițuc afirmă că USR-PLUS este izolat și limitat când vine vorba de formarea unei alianțe electorale pentru următoarele alegeri, progresiștii neputând lua în calcul nicio variantă câștigătoare: PSD, PNL sau AUR.

USR a avut încă de la formare ca principal adversar tot USR. Partidul a stat într-o epocă a canibalismului. L-a detronat pe Nicușor Dan, iar după aceea s-a văzut că membrii partidului sunt ocupați cu războaiele interne. Pe timp de pace, când nu existau bătălii electorale, apăreau destul de des scandaluri în public. Poiana lui Ioacan era locul din care izbucneau scandalurile. USR nu reușea să iasă din zona ONG-istă și să adopte o ”disciplină de partid”. Au fost oameni valoroși care au plecat din USR pentru că nu puteau sta într-un permanent război.

este de părere Cristian Hrițuc.

 

Citiți în întregime analiza pe site-ul personal, Hrituc.ro

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

O șansă la viață pentru copiii cu cancer prin Protonoterapie

România și românii au o șansă imensă de a avea acces la o terapie de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.