fbpx

Germania se opune planului UE de a eticheta energia nucleară drept „verde”

În prima sa vizită la Bruxelles de la preluarea mandatului, ministrul german al Afacerilor Economice și Climei, Robert Habeck, a spus că Germania va rezista încercării UE de a numi energia atomică drept „sustenabilă”. El susține că Europa ar trebui, în schimb, să se concentreze pe noi surse de energie curată, transmite Deutsche Welle.

Ministrul german a cerut marți guvernului său să blocheze încercările la nivelul UE de a clasifica energia nucleară drept „verde”.

„Sper că CE va urma recomandările și remarcile noastre că energia nucleară nu este o formă de energie durabilă”, a spus Habeck după discuțiile cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Uniunea Europeană urmează să clasifice o serie de surse de energie ca durabile sau nedurabile în săptămânile următoare. Habeck a spus că „opinia sa personală” a fost că „Germania ar trebui să voteze nu” propunerii, dacă aceasta rămâne în planuri „în forma în care este inclusă în prezent”, mai notează DW.

În prima sa vizită la Bruxelles în calitate de ministru al Cabinetului, Habeck a spus că, în loc să promovăm energia atomică, „avem nevoie de tehnologii speciale care sunt „fabricate în UE”, de exemplu, combustibilul cu hidrogen”.

Habeck este adjunctul cancelarului și co-liderul Verzilor. El a anunțat la începutul lunii ianuarie că biroul său analizează posibilitatea unei energii curate pe bază de hidrogen pentru a reduce emisiile din țară.

Deși Germania reprezintă doar aproximativ 1% din populația lumii, ea este responsabilă pentru peste 2% din emisiile de carbon. Este în proces de eliminare treptată a producției de energie nucleară, urmând ca centralele să se oprească la sfârșitul anului.

Despre Ioana Popa

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.