fbpx

Record negativ: Peste 110.000 de cazuri, zilnice, de COVID-19 în Germania

Germania a raportat miercuri 112.323 de noi cazuri de coronavirus, un nou record pentru o singură zi, deoarece ministrul Sănătăţii a declarat că vârful nu a fost atins şi vaccinarea obligatorie ar trebui introdusă până în mai.

Numărul de infecții cu COVID-19 din Germania este acum de 8.186.850, a declarat Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecțioase. Numărul morților a crescut miercuri cu 239, ajungând la 116.081, informează Reuters.

Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a spus că se așteaptă ca valul să ajungă la vârf în câteva săptămâni, deoarece varianta extrem de infecțioasă Omicron a adus rata de incidență de șapte zile a Germaniei la 584,4 cazuri la 100.000 de persoane.

„Cred că vom atinge vârful valului la mijlocul lunii februarie, iar apoi numărul cazurilor ar putea scădea din nou, dar încă nu am atins vârful”, a declarat Lauterbach, marți seara, postului RTL.

Lauterbach a spus că crede că numărul actual de cazuri neraportate ar putea fi de aproximativ două ori mai mare decât cifrele cunoscute.

El a spus că vaccinarea obligatorie ar trebui introdusă rapid, în aprilie sau mai, pentru a evita un alt val de infecții cu posibile noi variante în toamnă.

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.