fbpx

De joi, copiii cu vârste între 5 şi 11 ani pot fi programați pentru vaccinarea anti-COVID

Comitetul naţional pentru coordonarea activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) anunță că începând de joi este posibilă programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Vaccinarea propriuzisă va începe în data de 26 ianuarie.

„Astăzi, 13 ianuarie a.c, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, pentru data de 26 ianuarie. Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali”, anunță CNCAV într-un comunicat.

La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare, precizează sursa citată.

Formularul privind consimțământului informat de către părinți și chestionarul de triaj dedicat copiilor sunt disponibile și
pe platforma națională de vaccinare: https://vaccinarecovid.gov.ro/formulare-si-chestionare/

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Sebastian Burduja: Ministerul are 18 miliarde de euro pentru sprijinirea investițiilor în tranziția verde și în sectorul energetic

România are la dispoziție importante fonduri europene pentru a sprijini procesul de tranziție spre energia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.