fbpx
foto: Voxeurope

COFE: Grupul de dezbatere al cetățenilor europeni finalizează recomandări pentru o Europă mai durabilă și mai sănătoasă

Schimbările climatice, mediul și sănătatea vor fi temele centrale ale deliberărilor cetățenilor, care se vor reuni la Varșovia pentru Conferința privind viitorul Europei (COFE), între 7 și 9 ianuarie 2022, transmite Comisia Europeană, într-un comunicat.

Acest grup de dezbatere al cetățenilor europeni își va desfășura cea de a treia și ultima sesiune în format hibrid și își va finaliza recomandările care vor fi prezentate Conferinței privind viitorul Europei. Discuțiile se vor baza pe activitatea desfășurată în cadrul celorlalte două sesiuni, desfășurate la Strasbourg în perioada 1-3 octombrie, și se vor axa pe următoarele subiecte: moduri de viață mai bune, protejarea mediului și a sănătății noastre, redirecționarea economiei și a consumului, o societate durabilă și îngrijirea tuturor.

Activitatea acestui grup – unul dintre cele patru grupuri de dezbatere ale cetățenilor europeni, de câte 200 de participanți fiecare – este un proces condus de cetățeni și reprezintă o piatră de temelie a Conferinței privind viitorul Europei. Grupul de dezbatere al cetățenilor europeni pe tema „Democrația europeană, valorile și drepturile europene, statul de drept, securitatea” și-a prezentat deja recomandările în cadrul reuniunii de la Florența din decembrie 2021. Alte două grupuri de dezbatere se vor reuni la începutul anului 2022 la Maastricht (pe tema „UE în lume/migrația”) și la Dublin (pe tema „O economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă/Educație, tineret, cultură și sport/Transformare digitală”).

Recomandările grupului vor fi prezentate și discutate în cadrul următoarei reuniuni plenare a conferinței, planificată pentru 21-22 ianuarie 2021. Optzeci de reprezentanți ai grupurilor (20 din fiecare dintre grupurile de dezbatere ale cetățenilor europeni, dintre care cel puțin o treime cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani) sunt membri în plenul conferinței. Aceștia vor prezenta, în plen, rezultatele discuțiilor din cadrul grupurilor pe care le reprezintă și le vor dezbate cu deputați în Parlamentul European, cu reprezentanți ai guvernelor și parlamentelor naționale, ai Comisiei Europene și cu alți membri în plen din cadrul organismelor UE, al autorităților regionale și locale, al partenerilor sociali și al societății civile.

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.