fbpx

Șeful diplomației UE, Josep Borell, va vizita Ucraina pe fondul tensiunilor cu Rusia

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, va vizita Ucraina săptămâna aceasta, ca semn al sprijinului acordat de blocul comunitar Kievului, pe fondul acumulării de trupe ruseși la granița dintre cele două țări, anunță România Europa Liberă.

Comisia Europeană a anunțat pe 3 ianuarie că Borrell va călători în Ucraina între 4 și 6 ianuarie și că va vizita chiar „linia de contact” unde separatiștii susținuți de Rusia luptă cu forțele guvernamentale din estul Ucrainei înainte de a se întâlni cu oficialii de la Kiev.

Bruxelles-ul vrea să evite să fie lăsat în afara discuțiilor dintre Statele Unite și Rusia privind securitatea pe continent. „UE trebuie să fie prezentă la aceste negocieri. Nu vrem să fim spectatori peste capul cărora se iau decizii”, spune Josep Borell, șeful diplomației UE

Occidentul este îngrijorat de faptul că o acumulare de aproximativ 100.000 de militari ruși în apropierea granițelor Ucrainei ar putea fi pregătirea pentru o potențială invazie.

Oficialii SUA și ruși urmează să poarte discuții la Geneva în perioada 9-10 ianuarie cu privire la criză, după ce Moscova a cerut garanții de securitate juridice din partea Statelor Unite și a NATO.

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Flag of Greece waving at pole at Santorino, Greece

Parlamentul grec a adoptat bugetul guvernului pentru 2024

Parlamentul grec a aprobat bugetul guvernului pentru 2024, primul din 14 ani cu datoria Greciei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.