fbpx
foto: BBC

Irlanda: Reluarea cursurilor ar putea fi amânată din cauza COVID-19

Guvernul irlandez este sub presiune să amâne redeschiderea școlilor după vacanța de Crăciun, într-un efort de a controla unul dintre cele mai grave focare de Covid-19 din lume.

Rata de contagiune a țării a crescut la aproape 2.500 de cazuri la 100.000 de persoane în ultimele șapte zile, cea mai mare din Europa. Continentul european a devenit din nou epicentrul pandemiei, cu 10 dintre cele mai grave focare din lume, potrivit datelor Oscovida, notează Bloomberg.

 

Europa a fost puternic lovită de varianta foarte transmisibilă Omicron, punând presiune asupra autorităților pentru un răspuns ferm. Guvernele din regiune au înăsprit treptat restricțiile, în special asupra persoanelor nevaccinate.

Irlanda, care a raportat un record de 23.281 de infecții în ziua de Anul Nou, ar putea suferi o creștere și mai gravă din cauza disponibilității limitate a testelor PCR.

Copiii irlandezi sunt programați să se întoarcă la școală joi, riscând mai multe contacte care ar putea răspândi și mai mult boala. Sindicatele care se întâlnesc cu oficialii guvernamentali propun o redeschidere eșalonată.

Liderii guvernamentali vor discuta, de asemenea, despre scurtarea perioadei de autoizolare de la 10 la cinci zile pentru unele persoane care au fost testate pozitiv, potrivit radiodifuzorului național RTE, informație preluată de Bloomberg.

Alte țări din Europa simplifică, de asemenea, regulile de carantină pentru a atenua riscul lipsei de personal în spitale, centre de îngrijire și alte servicii critice. Franța a scurtat luni timpii de izolare în urma unui pas similar în Marea Britanie, Germania va discuta vineri un astfel de pas.

În ciuda creșterii numărului de cazuri, există dovezi că vaccinurile ajută la scăderea severității focarului. Numărul de persoane din spitalele irlandeze și unitățile de terapie intensivă rămâne cu mult sub vârfurile lor de acum un an, când au fost mai puțin de jumătate din câte cazuri.

În Irlanda, 91% dintre persoanele de peste 12 ani au fost complet vaccinate de duminică, iar 52% au primit rapelul. Cifrele sunt printre cele mai mari din Europa.

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.