fbpx

Strategiile oraşelor de alimentare cu energie termică vor fi actualizate, astfel încât să fie unitare la nivel naţional

Președintele Autorității Naţionale de Reglementare în Energie a emis miercuri Ordinul nr. 146 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind principiile, conţinutul şi întocmirea strategiilor locale pentru serviciul de alimentare cu energie termică a populaţiei, document care are ca scop ca strategiile oraşelor de alimentare cu energie termică să fie unitare la nivel naţional.

Potrivit setului de instrucțiuni adoptate, autorităţile administraţiei publice locale ori asociaţiile de dezvoltare comunitară, după caz, atât cele care au, cât şi cele care nu au sistem de alimentare centralizată cu energie termică (SACET) al localităţii sau al asociaţiei de dezvoltare comunitară, vor reactualiza strategiile locale ale serviciului de alimentare cu energie termică a populaţiei.

Instrucţiunile creează un cadru unitar de elaborare a strategiilor locale de alimentare cu energie termică a populaţiei din localităţile României, în ceea ce priveşte principiile care stau la baza strategiilor, regulile de întocmire şi conţinutul acestora; categoriile de informaţii şi date primare necesare pentru analiza şi evaluarea soluţiilor de alimentare cu energie termică a populaţiei.

Aplicarea acestor măsuri va conduce la unificarea concepţiei privind strategia de alimentare cu energie termică a populaţiei la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din România, crearea premiselor favorabile pentru înfiinţarea/dezvoltarea unor sisteme de alimentare centralizată cu energie termică prin care să fie asigurat un serviciu public viabil, eficient şi competitiv de alimentare cu energie termică a populaţiei din localităţile României şi asigurarea condiţiilor de îndeplinire a tuturor obligaţiilor României, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, în ceea ce priveşte implementarea sistemelor eficiente de încălzire şi răcire urbană.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Sebastian Burduja: Ministerul are 18 miliarde de euro pentru sprijinirea investițiilor în tranziția verde și în sectorul energetic

România are la dispoziție importante fonduri europene pentru a sprijini procesul de tranziție spre energia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.