fbpx

România este tot mai aproape de valul 5 al pandemiei

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, valul 5 al pandemiei va ajunge în România în cel mult 3 săptămâni.

Prezent într-o vizită de lucru la Bruxelles, premierul s-a întâlnit marți cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, întrevedere în cadrul căreia au fost abordate și aspecte care țin de pandemia de Covid-19.

La finalul întrevederii, Nicolae Ciucă a declarat că a primit de la preşedintele Comisiei Europene un semnal că România trebuie să fie cu adevărat pregătită pentru a face faţă următorului val, vaccinarea rămânând soluția principală pentru a trece mai ușor peste perioada viitoare.

„Esenţa discuţiilor pe care le-am avut cu dna preşedintă von der Leyen a vizat elementele legate de criza COVID. Există cu adevărat o preocupare majoră vizavi de modul în care fiecare stat membru şi Uniunea Europeană în ansamblu este în măsură să gestioneze pandemia de COVID-19 şi de asemenea am discutat impactul pe care noul val al variantei Omicron îl are deja într-o serie dintre ţările Europei, primind un semnal că trebuie să fim cu adevărat pregătiţi pentru impactul pe care acesta îl va avea şi la nivelul ţării noastre”, a declarat premierul Ciucă.

Acesta a spus că discuțiile au vizat și impactul pe care noul val al variantei Omicron îl are deja într-o serie din țările Europei, ”primind un semnal că trebuie să fim cu adevărat pregătiți pentru ceea ce înseamnă impactul pe care acesta îl va avea și la nivelul țării noastre, discutându-se și despre un interval de timp, probabil nu mai mare de 3 săptămâni în care el va fi și în zona țării noastre”.

 

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Exim Banca Românească continuă programul „Noua Casă”

Exim Banca Românească continuă și în acest an programul guvernamental „Noua Casă” astfel că primește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.