fbpx
foto: Der Bild

Germania: Fără lockdown de Crăciun

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, a exclus duminică lockdown-ul de Crăciun, dar a avertizat că un al cincilea val de COVID-19 nu mai poate fi oprit și a susținut vaccinarea obligatorie ca singura modalitate de a opri pandemia.

„Nu va exista o blocare înainte de Crăciun aici. Dar vom avea un al cincilea val – am depășit un număr critic de infecții cu Omicron”, a spus Lauterbach, vorbind la postul de televiziune ARD. „Acest val nu mai poate fi oprit complet”, a completat acesta, potrivit Reuters.

Într-un alt interviu acordat BILD, Lauterbach a subliniat că nici după sărbători nu se aștepta să fie o „blocare dură”. Țările de Jos, un vecin, au început un blocaj duminică cel puțin până pe 14 ianuarie pentru a stopa o creștere așteptată a virusului.

Germania a interzis persoanelor nevaccinate să intre în unități neesențiale la începutul lunii, în încercarea de a controla creșterea cazurilor pe fondul răspândirii variantei Omicron.

Guvernul trebuie să clarifice populației ce ar fi permis și ce nu va fi permis în perioada sărbătorilor, a spus Lauterbach, fără a preciza ce măsuri sunt în discuție.

Comitetul științific consultativ al guvernului a declarat duminică într-o declarație că este necesar să se limiteze și mai mult contactul dintre oameni, datele de până acum arătând că amplificatoarele nu ar fi suficiente pentru a limita răspândirea virusului.

Având în vedere cât de rapid și larg se dispersează varianta Omicron – cu cazurile Omicron dublandu-se la fiecare 2-4 zile în Germania în prezent, mai lentă decât rata de creștere a Regatului Unit, dar mai rapidă decât răspândirea altor variante în Germania – era de așteptat o supraîncărcare considerabilă a spitalelor. , se spune în comunicat.

Aproape 70% din populație este complet vaccinată împotriva virusului, conform datelor din 17 decembrie.

Țara a raportat duminică 29.348 de cazuri noi și 180 de decese, potrivit Institutului Robert Koch pentru boli infecțioase. Numărul de noi cazuri zilnice a crescut semnificativ în octombrie și noiembrie, dar a scăzut lent de la începutul lunii.

Lauterbach și-a reiterat apelul de a face vaccinarea obligatorie în interviul de duminică cu ARD, o politică pe care parlamentul urmează să o dezbate la începutul anului viitor și pe care cancelarul Olaf Scholz a spus că o susține.

„Cred că putem învinge acest lucru dacă închidem golurile în vaccinare cu vaccinuri obligatorii. Aceasta este convingerea mea clară”, a spus Lauterbach.

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.