fbpx

Amendă record pentru construirea unui brad din recipiente goale de vaccin în București

Organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor din București și operatorul autorizat pentru transportul deşeurilor medicale din acelaşi centru au fost amendați de către comisarii Gărzii de Mediu cu 90.000 de lei pentru că au autorizat constuirea unui brad din recipiente de vaccin. În plus, compania de transport are și o notificare către Agenția pentru Protecția Mediului, în vederea suspendării activității, până la remedierea problemelor constatate, privind nerespectarea regimului de transport al deșeurilor medicale, în vederea eliminării.

Bradul, cu o înălțime de 3 metri, a fost împodobit în aproximativ 200 de ore, fiind utilizate 19.000 de doze goale de vaccin anti-COVID Pfizer și Moderna, iar cutiile de cadouri și căsuța au fost realizate din doze goale de vaccin Johnson & Johnson, potrivit anunțului postat duminică pe pagina oficială de Facebook a campaniei de vaccinare.

Organizatorii din centrul de vaccinare au dorit să realizeze un brad altfel, pro sănătate și pro viață, recunoscând astfel meritul personalului din centru și al tuturor celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, cea mai la îndemână soluție de protecție, însă autoritățile au fost de altă părere.

„Am fost sesizați în privința existenței unor construcții din deșeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureștiului, iar echipa de control a GNM a găsit și sancționat mai multe abateri legate de folosirea și transportul deșeurilor medicale de acolo. Cele trei sancțiuni contravenționale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcțiile respective au fost desființate și ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deșeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, așa cum prevede legea”, a declarat comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu.

Între timp, bradul a fost desființat, iar comisarii Gărzii de Mediu s-au ”asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deşeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, aşa cum prevede legea”, arată GNC într-un anunț pe pagina sa oficială de Facebook.

 

 

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Chimcomplex România semnează un acord de finanțare pentru o centrală de cogenerare de 108 MW

Producătorul român de produse chimice Chimcomplex Borzești a anunțat joi că a semnat un contract …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.