fbpx

103 percheziții pentru recuperarea de arme introduse în țară cu nerespectarea condițiilor legale

Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IGPR au efectuat, joi, 103 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în 36 de judeţe, într-un dosar privind nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată. Au fost confiscate 88 de arme neletale, din categoria armelor supuse autorizării.

Operațiunea a fost dispusă în urma documentării activității infracționale a unei persoane juridice cu sediul în Ungaria, care ar fi comercializat pe teritoriul României, prin intermediul unui site, arme din categoria celor supuse autorizării şi diferite tipuri de muniţie aferente acestora, fără a respecta condiţiile legii privind regimul armelor şi al muniţiilor.

Activitatea s-a desfăşurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, armele și munițiile comandate de români fiind livrate din depozitul situat pe teritoriul Ungariei, prin intermediul firmelor de curierat care introduceau bunurile în ţară, fără a declara acest fapt autorităţilor vamale şi fără a îndeplini condiţiile solicitate de legislaţia naţională în acest domeniu. După introducerea pe teritoriul României a armelor, livrarea către cumpărătorul final se realiza prin interpunerea altor firme de curierat rapid.

„În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate, în vederea indisponibilizării, 53 de arme lungi neletale, de tir sportiv, cu aer comprimat, de diferite calibre, zece pistoale de tir sportiv cu aer comprimat, de diferite calibre, 22 de pistoale de autoapărare, cu gaze, de calibrul 9 mm, 28 de arme de tip airsoft, un pistol de semnalizare, supus autorizării, două arme lungi cu proiectile din cauciuc, o armă lungă confecţionată artizanal, două arbalete supuse notificării, două cartuşe letale, 43 de articole pirotehnice, precum şi 211 pachete de ţigarete, susceptibile a proveni din contrabandă”, informează un comunicat al IGPR.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Exim Banca Românească continuă programul „Noua Casă”

Exim Banca Românească continuă și în acest an programul guvernamental „Noua Casă” astfel că primește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.