fbpx

Aplicaţia Check DCC pentru verificarea certificatelor digitale privind Covid-19 a fost actualizată

Aplicația Check DCC, dezvoltată de STS, singura aplicaţie oficială aprobată prin legislaţia naţională pentru verificarea certificatelor digitale privind Covid-19 în România, a fost actualizată. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) informează că este necesară actualizarea pe dispozitivele cu sisteme de operare Android, întrucât au fost realizate modificări la gateway-ul european.

Actualizarea aplicaţiei a fost realizată de echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, iar noua versiune a fost publicată joi în Google Play, notează Agerpres, citând un comunicat al instituției.

Așadar, persoanele care folosesc aplicația Check DCC  pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android, trebuie să instaleze actualizarea prin accesarea magazinului Google Play și selectarea opțiunii de actualizare pentru aplicația Check DCC.

Check DCC, dezvoltată de STS, este singura aplicaţie oficială aprobată prin legislaţia naţională pentru verificarea certificatelor în România. Aplicaţia Check DCC nu înregistrează şi nu reţine datele certificatelor verificate, prin scanarea codului QR de pe certificat fiind verificată autenticitatea şi îndeplinirea regulilor sanitare naţionale sau internaţionale a certificatelor europene COVID.

Persoanele care folosesc iPhone sau iPad pot descărca gratuit aplicația Check DCC din magazinul AppStore: https://apps.apple.com/ro/app/check-dcc/id1594849849.

Versiunea web a aplicației este disponibilă la următorul link: https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc.

Certificatele atestă faptul că persoanele s-au vaccinat împotriva COVID-19, s-au testat şi au un rezultat negativ în evidenţele autorităţilor medicale ori s-au recuperat după COVID-19.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Chimcomplex România semnează un acord de finanțare pentru o centrală de cogenerare de 108 MW

Producătorul român de produse chimice Chimcomplex Borzești a anunțat joi că a semnat un contract …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.