fbpx

Ucraina: încă 8.500 de militari şi poliţişti pentru paza frontierei cu Belarus

Ministrul ucrainean de interne Denis Monastirski a anunțat joi că Ucraina va desfăşura 8.500 de militari şi poliţişti suplimentari, precum şi 15 elicoptere la granița cu Belarus.

Contingentul, format din 3.000 de grăniceri, 3.500 de rezervişti ai Gărzii Naţionale şi 2.000 de poliţişti, va asigura paza frontierei  şi va preveni posibile tentative ale migranţilor de a trece ilegal graniţa.

„Aviaţia Ministerului de Interne va fi de asemenea la datorie, în special 15 elicoptere care vor asigura mobilitatea şi, dacă va fi necesar, vor transfera forţele noastre la frontieră”, a spus demnitarul, potrivit Agerpres.

Cele două țări, care nu sunt membre ale Uniunii Europene, împart o graniță de 1.084 de kilometri, iar Kievul se teme că ar putea deveni un nou front în criza migrației care ia amploare în aceste zile la frontiera Poloniei.

Monastirski a mai afirmat că ultimele acţiuni îi vor descuraja pe migranţi să încerce să intre în Ucraina, dar că fosta republică sovietică trebuie să-şi modernizeze dotările de la frontierele cu Rusia şi Belarus pentru a evita probleme similare în viitor, notează Reuters.

Peste 1.000 de migranți din Orientul Mjlociu și Africa au ajuns în ultimele zile la granița dintre Belarus și Polonia, unde au ajuns cu sprijinul autorităților de la Minsk. Oamenii încearcă să ajungă în Uniunea Europeană, iar tentativele lor de a trece frontiera au fost respinse constant de polițiștii și militarii polonezi mobilizați în zonă.

 

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.