fbpx
foto: Profimedia

Două grupuri de migranți ar fi reușit să treacă din Belarus în Polonia

Două grupuri mari de migranţi ar fi reuşit să treacă graniţa dintre Belarus şi Polonia, în ciuda efectivelor impresionante de militari, desfășurate de polonezi, noi confruntări între forţele de ordine şi migranţi fiind posibile, relatează dpa, citată de Agerpres.

Agenția de presă notează că zeci de oameni au reuşit să distrugă împrejmuirea în apropierea satelor Krynki şi Bialoweza şi au trecut graniţa. Informația este

O purtătoare de cuvânt a grănicerilor a declarat pentru postul de radio polonez Bialystok că în dreptul celor două sate gardul şi barierele au fost înlăturate cu forţa. Unii migranţi au fost duşi înapoi în Belarus, dar alţii au reuşit să fugă, a adăugat aceasta, potrivit Agerpres.

De partea belarusă a graniţei se află câteva sute de migranţi, menţionează dpa, citat de Agerpres amintind că Polonia refuză să le permită migranţilor accesul pe teritoriul său şi în ultimele săptămâni a trimis sute de întăriri la frontieră, unde a instalat de asemenea un gard de sârmă ghimpată.

Marţi, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a cerut ca migranţilor să li se permită intrarea în Polonia, asigurând într-un interviu că aceştia urmăresc în principal să se stabilească în Germania şi nu în Polonia.

Un reprezentant al Comisiei Europene a subliniat la începutul acestei săptămâni că 2.000 de migranţi sunt adunaţi la graniţa dintre Belarus şi Polonia şi încearcă să pătrundă în Uniunea Europeană. Aceasta îl acuză pe Lukaşenko – considerat „ultimul dictator al Europei – de o abordare ”în stil gangsteresc” prin facilitarea trecerii migranţilor spre UE ca represalii faţă de sancţiunile europene împotriva Belarusului.

Estimarea autorităților poloneze este însp mai mare. Autoritățile susțin că numărul migranților de la graniță se apropie de 4000 și au mobilizat mii de militari care să îi împiedice să treacă granița.

Executivul comunitar a anunţat, potrivit Agerpres, că pregăteşte şi sancţiuni împotriva companiilor aeriene care participă la transportul migranţilor din Orientul Mijlociu către capitala Belarusului, având în vedere în special compania aeriană de stat Belavia.

Despre Ioana Popa

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.