fbpx

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile pe tot teritoriul României

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de luni, o hotărâre privind prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 9 noiembrie, fiind menținute restricțiile introduse la finalul lunii trecute.

Astfel, masca estobligatoripesttot, inclusiv pstradă, magazinelau program mai scurt, iar accesul vizitatorilor în clădirile publice și instituții oficiale se face doar cu prezentarea certificatului verde care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea.

De asemenea, rămâne în vigoare măsura carantinei de noapte, în intervalul 22:00-05:00, accesul în magazinele neesențiale sau centrele comerciale le va fi în continuare permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, iar evenimentele private, cum ar fi nunțile sau botezurile, sunt interzise pentru încă 30 de zile.

Activitatea restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și doar în intervalul orar 05:00-21:00, iar cazarea în hoteluri se poate face doar pe baza certificatului verde care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.

Măsurile de prevenire şi control al infecţiilor generate de virusul SARS-CoV-2, prevăzute în anexa la Hotărârea CNSU nr. 101/08.11.2021, pot fi descărcate AICI.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Sebastian Burduja: Ministerul are 18 miliarde de euro pentru sprijinirea investițiilor în tranziția verde și în sectorul energetic

România are la dispoziție importante fonduri europene pentru a sprijini procesul de tranziție spre energia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.