fbpx
foto: The American Legal Center

SUA. Proiect bipartizan de infrastructură de 550 miliarde de dolari

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat vineri planul bipartizan de a cheltui 550 de miliarde de dolari suplimentari pentru a revitaliza infrastructura de transport și utilități a națiunii, în următorii cinci ani, îndeplinind un obiectiv cheie al președintelui Joe Biden: o realizare mare, bipartizană.

Având în vedere că Senatul a adoptat deja legislația, acum îi revine lui Biden pentru semnătură.

Trecerea în Parlament a venit după zile de negocieri de ultim moment și întârzieri rezultate din fricțiunile dintre democrații progresiști ​​și cei moderați. Progresiștii au abandonat încercările de a asigura garanții de la Senat cu privire la ceea ce ar putea trece în planul mai amplu de taxe și cheltuieli, care se va baza doar pe voturile democraților.

Drumuri, poduri

Proiectul de lege prevede 110 miliarde de dolari pentru drumuri, poduri și alte proiecte majore. Aceasta include 40 de miliarde de dolari pentru reparațiile și înlocuirea podurilor, precum și aproximativ 16 miliarde de dolari pentru proiecte majore. De asemenea, ar reautoriza programul de transport de suprafață pentru următorii cinci ani.

Transport public

Planul include o sumă suplimentară de 39 de miliarde dolari pentru modernizarea transportului și îmbunătățirea accesibilității. În plus, acordul va continua programele de tranzit existente timp de cinci ani, ca parte a reautorizării transportului de suprafață.

 

Căile ferate

Acordul ar aloca 66 de miliarde de dolari lui Amtrak pentru întreținere, pentru a moderniza șinele din Coridorul de Nord-Est și pentru a aduce servicii feroviare – inclusiv feroviare de mare viteză – în alte zone ale țării.

Rețele electrice

Acordul include aproximativ 65 de miliarde de dolari pentru modernizarea rețelei electrice, inclusiv construirea de mii de mile de noi linii de transport pentru energie regenerabilă, precum și cercetare pentru noi tehnologii, cum ar fi reactoarele nucleare și captarea carbonului.

Vehicule electrice

Proiectul de lege ar cheltui 7,5 miliarde de dolari pentru a construi o rețea națională de stații de încărcare pentru vehicule electrice, care să ajute la accelerarea adoptării mașinilor care nu utilizează combustibili fosili.

Autobuze electrice

Planul include 5 miliarde de dolari pentru autobuze școlare noi, deși programul ar permite ca jumătate din acestea să fie direcționate către autobuze care funcționează cu gaz natural sau motorină. Planul include, de asemenea, 2,5 miliarde de dolari pentru feriboturi.

Aeroporturi, căi navigabile

Planul ar oferi 25 de miliarde de dolari pentru reparații la aeroport și eforturi de reducere a congestionării și a emisiilor. Aceasta include încurajarea utilizării tehnologiilor electrice și a altor tehnologii cu emisii scăzute de carbon. De asemenea, ar investi 17 miliarde de dolari în infrastructura portuară.

Schimbări climatice

Legislația include 50 de miliarde de dolari pentru a ajuta comunitățile să atenueze schimbările climatice și să prevină atacurile cibernetice. Fondurile includ bani pentru protejarea împotriva secetei și inundațiilor.

Calitatea apei

Pachetul cheltuiește 55 de miliarde de dolari pentru îmbunătățirea apei potabile, inclusiv finanțare dedicată pentru înlocuirea conductelor de plumb și eliminarea substanțelor chimice periculoase.

Internet în bandă largă

Planul ar investi 65 de miliarde de dolari în internet de mare viteză pentru a se asigura că fiecare gospodărie poate accesa un serviciu de bandă largă de încredere.

Cheltuieli de mediu

Proiectul de lege are 21 de miliarde de dolari dedicate pentru remedierea mediului pentru a aborda poluarea trecută care dăunează sănătății publice.

Planul include, de asemenea, 1 miliard de dolari pentru reconectarea comunităților care au fost divizate de proiectele de infrastructură anterioare, cum ar fi îmbinarea autostrăzilor prin zone stabilite.

Siguranța transportului

Planul ar cheltui 11 miliarde de dolari pentru siguranța transporturilor, inclusiv programe de reducere a accidentelor și a deceselor, în special pentru bicicliști și pietoni.

Creșteri de venituri

Iată câteva dintre modalitățile majore prin care parlamentarii au spus că planul lor va compensa costul cheltuielilor:

  • Fonduri necheltuite de ajutor pentru pandemie alocate în legislația anterioară;
  • Ipoteze că proiectul de lege ar genera venituri fiscale suplimentare creștere economică generată de îmbunătățirile infrastructurii;
  • Indemnizațiile de șomaj recuperate solicitate de fraudatori și de la statele care au încetat mai devreme beneficiile sporite;
  • Întârzierea regulii de reducere a Medicare adoptată sub fostul președinte Donald Trump;
  • Creșterea regulilor de raportare a taxelor pentru investitorii în criptomonede;
  • Taxe pentru întreprinderile sponsorizate de guvern;
  • Vânzări la licitație de spectru și o taxă Superfund pentru corporațiile care poluează.

Sursa: Bloomberg

 

Despre Ioana Popa

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.