fbpx

Sprijin de 25 milioane de dolari din partea SUA pentru ca România și alte cinci țări să devină centre regionale de educație și formare pentru reactoarele modulare

Statele Unite se angajează să acorde 25 de milioane de dolari pentru a sprijini extinderea accesului la energie nucleară curată în mai multe state ale lumii, inclusiv România. Subsecretarul de stat american pentru controlul armamentelor și securitate internațională Bonnie Jenkins a anunțat la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice că, Statele Unite vor sprijini România, Polonia, Kenia, Ucraina, Brazilia și Indonezia pentru extinderea accesului la energie nucleară curată.

„ Nucler Futures Package evidențiază angajamentul solid al Statelor Unite pentru inovație în sectorul energetic și tehnologie nucleară, ca elemente importante pentru atingerea obiectivelor globale privind schimbările climatice. Pe lângă Departamentul de Stat, în aceste activități se implică și Agenția Americană pentru Comerț și Dezvoltare (USTDA), Departamentul Comerțului și Departamentul Energiei”, se arată în comunicatul de presă al Departamentului de Stat al SUA.

În acest angajament este inclusă și inițiativa FIRST (Foundational Infrastructure for the Responsible Use of Small Modular Reactor Technology), pe care Statele Unite au lansat-o la Summitul liderilor privind clima, subliniază Departamentul de Stat. Totodată, sunt incluse și Programul public-privat al Statelor Unite pentru reactoare SMR și seria de seminare asociate despre standardele și reglementările aplicabile reactorului modular de mici dimensiuni și a celui avansat. Aceste programe sunt menite să sprijine etapele-cheie, necesare pentru utilizarea sigură, securizată și responsabilă a tehnologiilor nucleare emergente.

Despre Ioana Popa

Verificați și

high angel photography of football stadium

Discuțiile împotriva spălării banilor se prăbușesc pe fondul divergențelor din fotbal

Legiuitorii au convenit asupra formei unei noi agenții de spălare a banilor, dar nu asupra …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.