fbpx

Persoanele vaccinate cu schema completă pot ridica tichetele de masă în termen de 6 luni de la finalizarea schemei

Termenul de ridicare a tichetelor de masă acordate pentru persoanele cu schema completă de vaccinare a fost prelungit, de la 60 de zile la 6 luni, potrivit unui anunț făcut miercuri de Ministerul Sănătății.

Procedura, adoptată inițial în luna septembrie, prevedea că persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă, voucherele putând fi ridicate în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, termenul pentru ridicarea tichetelor de masă pentru persoanele vaccinate a fost prelungit la 6 luni, fondurile pentru achiziţia tichetelor fiind deja suplimentate cu 13,8 milioane de lei.

„Măsura a fost luată pentru continuarea activităţii de vaccinare în condiţii optime, dar şi din cauza apariţiei unor întârzieri în livrarea tichetelor pentru populaţie”, se arată în comunicatul ministerului.

Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia voucherelor la centrul de vaccinare, la cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidență operat.

Tichetele de masă se emit pe suport hârtie şi se personalizează cu numele beneficiarului în momentul predării lor. Aceste tichete pot fi utilizate în orice magazin alimentar sau restaurant partener al emitentului de tichete.

 

 

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Chimcomplex România semnează un acord de finanțare pentru o centrală de cogenerare de 108 MW

Producătorul român de produse chimice Chimcomplex Borzești a anunțat joi că a semnat un contract …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.