fbpx

Honda, Yamaha, KTM şi Piaggio au format un consorțiu pentru standardizarea bateriilor pentru motociclete electrice

Producătorii japonezi de motociclete Honda şi Yamaha, constructorul austriac KTM şi cel italian Piaggio, au anunţat luni înfiinţarea în mod oficial a unui consorţiu al cărui obiectiv va fi standardizarea bateriilor pentru motociclete electrice, astfel încât acestea să poată fi interschimbabile de la o marcă la alta, informează AFP, citat de Agerpres.

Cei patru mari producători mondiali de motociclete consideră că ”existenţa unui sistem de baterii interschimbabile dezvoltat în comun, este o condiţie cheie pentru dezvoltarea electromobilităţii de joasă tensiune”.

Cu toate acestea, cele patru firme subliniază că „bornele de încărcare disponibile variază de la o ţară la alta şi informaţiile pentru utilizatorii finali sunt încă limitate”.

Obiectivul consorţiului este „să găsească soluţii la preocupările clienţilor cu privire la viitorul electromobilităţii”, precum autonomia, timpii de încărcare, infrastructura de încărcare şi costurile.

Printre ţintele avute în vedere de cei patru se află: dezvoltarea de „specificaţii tehnice comune” în ceea ce priveşte sistemele de baterii interschimbabile, „confirmarea utilizării comune” a sistemelor de baterii precum şi promovarea astfel încât „specificaţiile comune ale consorţiului să devină un standard în cadrul organismelor de standardizare europene şi internaţionale”.

„Va trebui să rezolvăm mai multe provocări precum extinderea autonomiei, reducerea timpilor de încărcare şi scăderea costurilor vehiculelor şi infrastructurilor pentru a îmbunătăţi confortul pentru clienţi”, a concluzionat directorul general de la Honda Motor, Yoshishige Nomura potrivit căruia obiectivul final al consorţiului este să „garanteze că motocicletele vor continua să fie alese drept mijloc de transport util în mobilitatea viitorului”.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.