fbpx

Gigantul Amazon, amendat cu aproape 800 de milioane de euro de UE

Uniunea Europeană a impus Amazon.com Inc o amendă de 886,6 milioane de dolari (746 milioane de euro) deoarece a procesat datele private încălcând GDPR (Regulamentul General privind protecţia datelor în UE), a anunţat vineri gigantul american, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Amenda a fost decisă în urmă cu două săptămâni de către Comisia Naţională din Luxemburg pentru protecţia datelor (CNPD), conform unei decizii din 16 iulie.

„Credem că decizia CNPD este lipsită de fundament şi intenţionăm să ne apărăm serios în această chestiune”, a anunţat Amazon.

GDPR cere companiilor să obţină consimţământul oamenilor înainte de a folosi datele lor personale, altfel se confruntă cu amenzi.

Un purtător de cuvânt al companiei americane a declarat că „decizia legată de cum arătăm clienților reclame relevante se bazează pe interpretări subiective și netestate ale legii europene privind datele private și amenda propusă este complet disproporționată chiar și pe baza acestei interpretări”, conform Business Insider.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.