fbpx
Sursa foto: dw.com

Angela Merkel a făcut o ultimă vizită oficială în Marea Britanie

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a primit-o vineri pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, într-o audiență privată la Castelul Windsor, aflat la 40 de km de Londra. Aceasta fost ultima întâlnire oficială între Regina Elisabeta a II-a și Angela Merkel, două dintre cele mai longevive personalități publice feminine ale secolului.

Audienţa personală cu regina este o raritate în timpul pandemiei de COVID-19, până acum, suverana participând majoritatea timpului la audienţe virtuale de la Castelul Windsor.

Pentru Angela Merkel a fost probabil vizita de rămas bun în Marea Britanie în calitate de șef de guvern. De la toamnă, Germania ar urma să aibă un alt cancelar, pentru prima oară în 15 ani.

Înainte să se vadă cu șeful statului, Angela Merkel s-a întâlnit cu omologul său, Boris Johnson, la Chequers, reședința premierului britanic din Buckinghamshire.

Cei doi lideri s-au plimbat prin grădina proprietății, apoi cancelarul german a participat la o ședință (online) a guvernului britanic, fiind primul lider străin care se adresează cabinetului de la Londra de la președintele Bill Clinton, în 1997.

Despre Raluca Vasiliu

Verificați și

Suedia somată să ceară scuze comunității minoritare Tornedalian pentru abuzurile istorice

Statul suedez și Biserica Suediei ar trebui să își ceară scuze pentru nedreptățile istorice comise …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.